Meetinstructies Klemhor

De klemhor is er voor een naar binnen draaiend raam en draai-kiep raam, onderstaand vindt u de meetinstructies.

Breedte & hoogte

Meet de breedte en hoogte van de kleinste raamopening en vul de maten in millimeters in op de bestelpagina. Bij een hoogte groter dan 1500 mm wordt altijd een tussenregel gemonteerd.

Opstaande aluminium kozijnrand

Let op
Als er onderin het kozijn een opstaande aluminium kozijnrand is (ook wel onderdorpel / afwateringstrip / aanslagprofiel genoemd) – dit is vaak het geval bij een houten kozijn – meet de hoogtemaat dan direct voor die kozijnrand aan de buitenzijde.

Indien het kozijn is verjongd (voorzien van een zogeheten ‘opgedikte’ vleugel) geef dan het merk en type op bij het tekstveld ‘referentie’ in het bestelformulier. De hor moet hierdoor verder naar buiten geplaatst worden; wij zorgen in dat geval voor montage van de juiste klem.

Opstaande aluminium kozijnrand

Opstaand aluminium kozijnrand - tussen

Verjongd raam

Verjongd raam

Meet nauwkeurig

We adviseren uiteraard tot op de millimeter nauwkeurig te meten. Op basis van onze productiemethoden is er echter altijd enige marge / speling inbegrepen in het uiteindelijke product.

Hanteer zelf dus geen marges bij het doorgeven van de maten!

Breedte & hoogte klemhor

Diepte klem

Onderdelen die invloed kunnen hebben op de keuze voor de diepte van de klem:

Rolluik / screen

Rolluik / screen

Verjongd raam

Verjongd raam

Lekdorpel

Lekdorpel

Luchtrooster

Luchtrooster

Geen bijzonderheden? Bestel de standaard diepte van de klem.

Heeft uw raamkozijn geen bijzonderheden zoals een rolluik, screen of ander obstakel aan de buitenkant en ook geen uitstekende elementen op het raam zelf, zoals een luchtrooster of lekdorpel (ook wel afwateringsbalkje of afwateringsneus)? Kies dan voor de standaard diepte van 10 mm.

Uitstekende delen op raam?

Als er aan de buitenkant van het raam (op het draaiende deel) een lekdorpel (ook wel afwateringsbalkje of afwateringsneus) is, of wanneer er een ventilatierooster is gemonteerd, zal de klemhor verder naar buiten geplaatst moeten worden. Houd hier dus rekening mee met de diepte van de klem. De klemmen zijn beschikbaar met een diepte van 5, 10, 17 of 23 mm. Heeft uw raam een uitsteeksel (zoals een lekdorpel of luchtrooster) welke bijvoorbeeld 12 mm uitsteekt, kies dan een klem met een grotere diepte, zoals die van 17 mm. Vraag eventueel onze verkoopafdeling om advies.

Rolluik, screen of ander obstakel voor het raam?

Als er zich voor uw raam aan de buitenkant een rolluik of screen bevindt, meet dan de afstand tussen het raamkozijn en dat obstakel. Is die afstand meer dan 23 mm, kunt u alle beschikbare dieptes van de klem kiezen. Is de ruimte minder dan 23 mm, selecteer dan een bijpassende diepte van de klem. Bevindt het obstakel aan de buitenkant van het raam zich op bijvoorbeeld 20 mm van het kozijn, kies dan voor de diepte van 17mm of kleiner.

Snelle service

Eigen technische dienst

24 uur bedenktijd

Wat vinden onze klanten?

“Inzethorren netjes binnen 2,5 week geleverd, makkelijk zelf te installeren”

Snelle levertijd,

– Paul de Vries

“Raamhor op maat besteld voor onze slaapkamer, enorm blij mee!”

Nooit meer muggen op de slaapkamer

– Renee Kok

“Plissé inzethor werkt echt super,
we raden Horren24.nl zeker aan.”

Voor elk type raam

– Luna Breeman