Meetinstructies inzethor

De inzethor is er voor een naar binnen draaiend raam en draai-kiep raam, onderstaand vindt u de meetinstructies.

Breedte & hoogte

Meet de breedte en hoogte van de kleinste raamopening en vul de maten in millimeters in op de bestelpagina.

Opstaande aluminium kozijnrand

Let op
Als er onderin het kozijn een opstaande aluminium kozijnrand is (ook wel onderdorpel / afwateringstrip / aanslagprofiel genoemd) – dit is vaak het geval bij een houten kozijn – meet de hoogtemaat dan vanaf de bovenkant van die rand, omdat die de opening het kleinst maakt.

Wanneer deze opstaande aluminium kozijnrand (ook wel onderdorpel / afwateringstrip / aanslagprofiel genoemd) zich VOOR de verticale kozijnstijlen bevindt, selecteer dit dan bij uw bestelling. Wij passen hier de aftrekmaat van de inzethor op aan.

Tussen de kozijnstijlen

Opstaand aluminium kozijnrand - tussen

Voor de kozijnstijlen

Opstaand aluminium kozijnrand - voor

Meet nauwkeurig

We adviseren uiteraard tot op de millimeter nauwkeurig te meten. Op basis van onze productiemethoden is er echter altijd enige marge / speling inbegrepen in het uiteindelijke product.

Hanteer zelf dus geen marges bij het doorgeven van de maten!

Dag breedte inzethor
Dag hoogte inzethor

Diepte profiel

Onderdelen die invloed kunnen hebben op de keuze voor een andere profieldiepte:

Let op
Obstakel aan buiten- en binnenzijde? Neem contact op!

Is er een obstakel aan de buitenzijde én een uitsteeksel op het raam, neem dan eerst contact op met onze klantenservice om de mogelijkheden te bespreken. Hetzelfde geldt wanneer uw raam is ‘verjongd’ (als het raam is voorzien van een opgedikte vleugel).

Let op
Aluminium kozijnrand & een lekdorpel? Kies een ander product!

Als er onderin het kozijn een aluminium kozijnrand zit en er zit een lekdorpel (ook wel afwateringsbalkje of afwateringsneus) aan de buitenkant van het raam (op het draaiende deel), dan is het niet mogelijk om de inzethor te bevestigen (het raam kan dan niet meer dicht). Kies in dat geval voor de klemhor.

Rolluik / screen

Rolluik / screen

Verjongd raam

Verjongd raam

Lekdorpel

Lekdorpel

Luchtrooster

Luchtrooster

Geen bijzonderheden? Bestel de standaard profieldiepte.

Heeft uw raamkozijn geen bijzonderheden zoals een rolluik, screen of ander obstakel aan de buitenkant en ook geen uitstekende elementen op het raam zelf, zoals een luchtrooster of lekdorpel (ook wel afwateringsbalkje of afwateringsneus)? Kies dan voor de standaard profieldiepte van 33 mm (22 mm ruimte).

Uitstekende delen op raam?

Is het draaiende deel van het raam aan de buitenkant voorzien van een uitsteeksel, zoals een luchtrooster, afwateringsbalkje, lekdorpel of afwateringsneus? Meet dan hoever deze uitsteekt. De standaardprofieldiepte van 33 mm heeft 22 mm ruimte voor deze onderdelen. Steekt het element op de buitenkant van het raam verder uit dan 22 mm, selecteer dan de profieldiepte ‘Extra diep’ van 43 mm. Dit profiel heeft 32 mm ruimte voor de onderdelen op uw raam. Hierbij is het wel belangrijk dat u controleert of de diepte van 30 mm voldoende is.

Meet bij een uitsteeksel op het raam ook hoe lang dit deel is. Het uitstekende deel moet minimaal 1 cm minder lang zijn dat de breedte van de raamopening.

Rolluik, screen of ander obstakel voor het raam?

Als er zich voor uw raam aan de buitenkant een rolluik of screen bevindt, meet dan de afstand tussen het raamkozijn en dat obstakel. Is die afstand meer dan 33 mm, kies dan voor de standaard profieldiepte. Is de ruimte minder dan 33 mm, selecteer dan de profieldiepte ‘Small’ van 18 mm; deze steekt slechts 18 mm uit. Hierbij is het wel belangrijk dat u controleert of de ruimte van 18 mm wel voldoende is.

Snelle service

Eigen technische dienst

24 uur bedenktijd

Wat vinden onze klanten?

“Inzethorren netjes binnen 2,5 week geleverd, makkelijk zelf te installeren”

Snelle levertijd,

– Paul de Vries

“Raamhor op maat besteld voor onze slaapkamer, enorm blij mee!”

Nooit meer muggen op de slaapkamer

– Renee Kok

“Plissé inzethor werkt echt super,
we raden Horren24.nl zeker aan.”

Voor elk type raam

– Luna Breeman